Výber článkov pre deti

Vyrábame vôňu

V chrípkovom období sme zvykli už od mala s deťmi vyrábať do bytu na poličku vône, ktoré nie len prevoňali byt, ale aj mali dezinfekčné účinky.

Túto jeseň som sa k tomu tiež vrátila, lebo alergia - potvora jedna - sa zhoršila.

Učíme sa kresliť

 V začiatkoch sme s malými deťmi kreslili pomocou šablón. Z kartónu som vystrihla zopár tvarov. Štvorce, trojuholníky, mesiace, kruhy, kvety... Spolu s dieťaťom sme obkreslili tvary a potom dokresľovali, čo sa nám páčilo.

Pred časom sme sa s deťmi hrávali na karikatúry. Nakreslila som na papier čiernou tenkou fixkou tváre, uši, nos, vlasy... Deti obkresľovali na priesvitný papier tvary ktoré chceli, v poradí akom chceli a vytvorili tak tváre či postavy, ktoré by možno vlastným kreslením neurobili. Trošku sa zahrali a aj menej zdatní nakreslili krásne portréty.

Sadíme paradajky

Už je najvyšší čas. Posadiť. S piatakmi nám na parapetnej doske v triede vyrástli krásne rastlinky. Poďho na to. Nemáme však veľký pozemok. Tak se poprosili pána školníka o radu a čo sme spolu vymysleli?

Upratali sme mu starý sklad a povyberali debničky či dosky. Robíme pokusy. Dosky sme naukladali na seba a vystlali veľkými vreciami na odpad. Použijeme všetko - zrecyklujeme. Ak vydrží aj na budúci rok, dobre, keď nie, nevadí.

Pletieme a háčkujeme spoločenské šaty pre Barbie

 Už je tu o chvíľu jar a s ňou aj slávnosti jari aj Veľká noc a naša bábika musí mať nový šatník. Začali sme vymieňať veci v skrini bábiky a vymýšľať módu na tento rok.

Ponúkame vám návod na urobenie nových spoločenských šiat.

Vyrábame si šilty proti slnku

Zabavte deti a vytvorte niečo praktické na tieto žiarivé dni.

Alebo ako sme to urobili my kedysi. Na grilovačke sme si robili s deťmi krásne šilty pre seba i rodičov kým sa neurobilo jedlo. Veď nech sa deti zabavia. Potom sme podľa farby šiltov podelili družstvá a zahrali si taký netradičný futbal. 

Výber článkov pre domácnosť

Vzory na pletenie - štvorce a šikmé pásy

 

Vzory vhodné na pánske alebo chlapčenské pulovre a pletené vankúše či prikrývky. Do štvorčekov potom môžete vypletacím vzorom alebo krížikmi aj vyšiť jemný obrázok.

Veľkonočná hrudka

Tentokrát sme si vymenili role so šéfkuchárom Romanom. Chcela som od neho nejaký recept k Veľkej noci a medzi iným som spomenula Veľkonočnú hrudku. Na moje prekvapenie som zistila, že toto jedlo vôbec nepozná. Nuž sme mu jednu s dcérou uvarili.

Šéfkuchár varí zemiakový šalát

Poviete si no a čo? Veď taký robíme každé Vianoce či iný sviatok v rodine.
Lenže my sme dnes s kuchárom Romanom varili zemiakový majonézový šalát bez zemiakov a bez majonézy. Čiže omnoho dietnejší a ľahší šalát, ktorým určite zapôsobíte aj na návštevu. Tak poďte s nami na to.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

stvorceky_ceres...
valentinska_tas...
lienka_vymaluj
odčítavanie
Torta
Nákupný košík
súradnicový sys...
Pochvala od tri...
Desatinné čísla
Mikuláš
os3
súčet a rozdiel...