Výber článkov pre deti

Tvoríme so škôlkármi

Aj počas vianočných sviatkov či v zimnom období môžeme deti zabaviť tvorením.

Vyrábame kvety

Dnes sa budeme hrať s papierom, utierkami, lepidlom a nožnicami. Občas pridáme drôtik alebo drevenú paličku a možno aj iné. Budeme vyrábať kvety, ktoré ako kytičku či samostatne môžete pridať ku darčeku ako dekoráciu alebo len tak pripichnúť ku kvetu do kvetináča, ktorý práve nekvitne. Podľa Vašej fantázie.

Jesenný veniec

Tiež ste neodolali a podľa západnej módy ste si začali ozdobovať vchodové dvere? Nuž my, áno. Tentokrát máme na dverách jednoduchý veniec z divého hrozna.

Maska doktorka

Jedna z tých rýchlych masiek, čo spravíte za chvíľu.

Prekážkový pochod

Skúste aj vy niekoľko námetov na jednu aktivitu, ktorú oceníte pri vymýšľaní hier na zábavu detí na Garden party alebo inom stretnutí rodín či oslave MDD.

Výber článkov pre domácnosť

Prechladli ste?

Tak ako si môžeme aj doma pomôcť? Vyhýbajte sa miestam s väčším počtom ľudí. Snažte sa radšej zostať v teple. Pred jedením aj po jedle si umývajte a dobre vysušte ruky. Pravidelnejšie meňte uteráky v kúpeľni, častejšie umývajte toaletu – skrátka udržiavajte vyššiu hygienu ako zvyčajne.
Ak sa pridala teplota alebo aj len zvýšená teplota, rozhodne navštívte lekára a radšej pár dní zostaňte v posteli.  U starších ľudí môže teplota skomplikovať priebeh zatiaľ čo dieťa sa s ňou zvyčajne vysporiada lepšie.

Šéfkuchár robí jarno letné šaláty

V týchto teplách sme doma varievali trochu diétnejšie. Zamerali sme sa na šaláty. Dávame vám do pozornosti tri z nich, ktoré nám najviac chutili.

Antibiotiká

Antibiotiká (z gréckeho: anti- = proti, bios = život, skratka ATB) v súčasnosti predstavujú účinný nástroj v boji proti infekciám, aj keď ich sila a účinnosť postupne klesá a na druhej strane rezistencia (odolnosť) a mutácie patogénov stúpa. Hoci objav antibiotík spôsobil prelom v medicíne a antibiotiká patria medzi najčastejšie predpisované lieky v modernej medicínskej praxi, ak sa užívajú bezdôvodne a neracionálne, narobia viac škody ako úžitku (vznik rezistencie, nežiaducich účinkov, alergických reakcií).

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Podstatné mená
geo sieť
tekvička
Pekáč
znázornenie zlo...
Píšeme k
symetria
Píšeme e
Lopta
Rozdiel čísel p...
písané E
Prvé čiary