Výber článkov pre deti

Slavín

V Aupark Bratislava je celý júl výstava stavieb z Lega. Môže sa jej zúčastniť každý. Stačí svoje architektonické dielo doniesť na recepciu a oni ho vystavia v niektorom z výkladov.

Syn tam doniesol stavbu "Nový most". Nuž a keď jeden, musela aj dcéra prispieť svojou troškou a urobila Slavín. Dnes ho tam nesieme.

Učíme sa kresliť

 V začiatkoch sme s malými deťmi kreslili pomocou šablón. Z kartónu som vystrihla zopár tvarov. Štvorce, trojuholníky, mesiace, kruhy, kvety... Spolu s dieťaťom sme obkreslili tvary a potom dokresľovali, čo sa nám páčilo.

Pred časom sme sa s deťmi hrávali na karikatúry. Nakreslila som na papier čiernou tenkou fixkou tváre, uši, nos, vlasy... Deti obkresľovali na priesvitný papier tvary ktoré chceli, v poradí akom chceli a vytvorili tak tváre či postavy, ktoré by možno vlastným kreslením neurobili. Trošku sa zahrali a aj menej zdatní nakreslili krásne portréty.

Detská komoda

"Je to veľmi milé a deťom sa to veľmi páčilo." nám napísala pani Nemčeková zo základnej školy v Bratislave o aktivite, ktorú robila so svojimi zverencami v družine.

Pletené šaty pre barbie

Včera som dokončila moderné pletené šaty pre barbie. Dcéra má podobné a rada ich nosí. Nuž chcela aj pre svoju bábiku.

Tvoríme jesenne

 Už tu máme jeseň. Aspoň podľa kalendára. Počasie sa už kazí, ráno býva veľmi chladno hoci cez deň sa ešte slniečko ukáže. Už cítime aj rýchlejšie stmievanie sa. Večer je dlhší. Nemusíme ho stráviť pri televízii.

 Poďme si teda urobiť aj niekoľko tvorivých aktivít na jesennú tému. Tvorme s menšími aj väčšími deťmi. Jednoducho sa bavme spolu.

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme a pletieme podložky pod poháre a hrnčeky

Začal školský rok. O chvíľu sa - verím - rozbehnú krúžky. Musím si pripraviť pár vzorov na háčkovanie. Hneď potom, čo urobíme prvú retiazku - aj súťaž o najdlhšiu retiazku v časovom limite - robíme pevné oko a krátky stĺpik.

Šéfkuchár varí perky

Dnes pre nás varí pán kuchár Roman.

Ponúka nám recept na lekvárové perky, aké robievala jeho stará mama. Avšak pri podávaní v reštaurácii už musia použiť modernejšie servírovanie.

Vyskúšajte a urobte si na večeru.

Kalendár SK pre Android

Chýba Vám na telefóne alebo tablete slovenský kalendár? Chcete zistiť kedy je najbližší štátny sviatok? Pozrieť si termíny školských prázdnin alebo kto bude mať tento týždeň meniny? Potrebujete pripomenúť Vašu dôležitú súkromnú alebo pracovnú udalosť?

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

zväčši
snehuliak
triedime odpad
Číslo 3
anglicky_jesen2
súradnicový sys...
Mandala
Hus
Pozvánka s motí...
kuriatka
Ciferník hodini...
zimná krajina