Výber článkov pre deti

Vianočné dekorácie 2

Na začiatku týždňa som si myslela, že som pripravená na tvorenie. Muž človek mieni, ale deti menia. Museli sme dovymýšľať ďalšie nápady. Dosť detí sa chytilo a prispelo so svojimi námetmi na tvorenie. Potešilo ma to. Vidieť, že ich to baví, že vidia v tvorení zmysel. Že nechcú mať len všetko kúpené, ale vyrobiť svoje vlastné, výborné. 

Búdka pre vtáčiky

Väčšina z nás si predstavuje pod názvom "Búdka pre vtáčiky" drevený domček. Nuž to by bolo, keby sme všetci na sídlisku mali dosky, klince, kladivá a šikovné ruky. Pozrite sa akú garzónku sme našli jedno popoludnie zavesenú pred našim domom.

Letné tvorenie

Jednému dievčatku odpadla z papučky odrážka. Len tak. Z ničoho-nič. Vznikol úplne spontanný nápad. Urobme si papuče! 

Niektorí si obkreslili na kartón či výkres odpadnutú podrýžku, niektorí si vybrali vložku z topánky, aby nemuseli dlho čakať na tú jednu podrážku a obkresľovali tú. Kartónové boli pevnejšie, no horšie sa strihali a tak boli viac hranaté ako tie z výkresu. Zábava však bola. 

Ako si vyrobiť drevenú slamku

Na jednej matematike ešte na začiatku júna mi jeden môj piatak - taký malý výkuk - ukazoval akú má drevenú slamku na pitie. Zdalo sa mi to veľmi vtipné. Keď mi však povedal, že si ju vyrobil sám, zaujalo ma to ešte viac. Na druhý deň pohotovo doniesol do školy odrezané si 20 cm dlhé kúsky z mladých konárov bazy. Ošúpali sme kôru. No a poďho majstrovať. 

Ako? Čítajte ďalej...

Tvoríme z plastových fliaš 2

Milovaná pani učiteľka v dcérinej škôlke vymyslela, že budú tvoriť moderné umenie z odpadového materiálu. Podonášali sme kadejaké haraburdie a oni tvorili. Lepili, scvakávali, šnurovali a tí šikovnejší dostali do ruky aj tavnú pištoľ. Výsledky boli nad mieru úžasné. 

Výber článkov pre domácnosť

Zamaskujeme toaletný papier

 Možno máte spoločnú kúpeľňu s wc alebo chcete mať všetko vo wc farebne zladené alebo len máte doma dosť bavlny a neviete čo s ňou, ponúkame vám návod na dekoráciu na toaletu.

Nechajte sa inšpirovať dobrým nápadom.

Šéfkuchár pečie jelenie stehno

 

Dnes si urobíme jelenie stehno s brusnicovou teplou omáčkou a mrkvovo zemiakovým pyré.

 

Háčkujeme svietniky

Keď vám háčkovanie, pletenie či iné motanie bavlniek učaruje, urobíte všeličo a všade máte niečo uháčkované. Obrusy, podložky pod poháre, kvetináče, rukavice na chytanie teplých hrncov, rohožky... a my teraz aj svietniky.

Ak si prispôsobíte farbu a hrúbku bavlny či dokonca možno aj jutového špagátu, môžete svietnik používať aj v moderne i v retro štýle zariadenej izbe. 

 

Hľadať

Odkazovač

kristina

poprosim vas abi ste mi dali papiere pre rocnik 123456 taki rocnik proism

15/04/2024 - 09:24
kristina

poprosim vas ja bi som potrebovala papiere pre deti

15/04/2024 - 09:23
lo

.

11/04/2024 - 18:26
monkva

:)

10/04/2024 - 12:18
silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Zväčšenie dvakr...
Tekvica
Dúbravka
Motýľ
Žena
Dopravná značka
Omaľovánka bábi...
záverečný diktá...
nápoj na cestu
dáždnik
teplomer
Važecká jaskyňa