Výber článkov pre deti

Svetrík pre Lucy Love

Upleťte Vašej dcére, či vnučke svetrík a ušite jednoduchú sukničku pre jej milovanú bábiku. Takýto darček ju určite poteší.

Oranžový komplet pre barbie

 Včerajšie popoludnie a večer som strávila zase v posteli pri sledovaní televízie. Neviem ani pri nej sedieť so založenými rukami. Nuž som zase troška motala bavlnky háčikom a ihlicami. Vznikol tak slniečkový letný komplet pre Barbie. Áno, je už koniec leta. No ešte stále máme krásne slnečné dni. A dievčatku od susedov sa komplet páči. Hneď bábiku obliekla. Ona nerieši aké je počasie. Dôležité je hrať sa. 

Tak teda, ako som ho robila? Háčikom č. 2 a č. 2,5 a ihlicami č. 2.

Staviame slimáka

Jednoduchý model z bielych a modrých kociek.

Tvoríme z papiera

Dnes budeme tvoriť z výkresov, farebných výkresov, farebných papierov, roliek toaletného papiera. Pomôžeme si nožnicami, lepidlami, fixkami a farbičkami, šnúrkami i korálkami. 

Tvoríme na pracovnom vyučovaní

 

V dnešnom dieli budeme vyrábať aj darčeky ku MDŽ.

Na pracovnom vyučovaní a výtvarnej výchove na prvom stupni môžeme s deťmi veľmi pekne pracovať s látkami, gombíkmi aj s väčšími ihlami so širším uškom. 

Výber článkov pre domácnosť

Prvý pulóver

Keď som čakala svoje deti, plietla som doma o dušu. Sedela pri televízore a cinkala ihlicami. Syn išiel domov z pôrodnice v béžovobielom svetríku s kapuckou.  Urobila som mu tam aj malé vrecko. A to sa najviac všetkým páčilo. Dcéra išla v ružovom so srdiečkami,

Ponúkame vám jednoduchý strih na prvý pulovrík s kapucou pre vaše bábätko. Vyberám jeden strih z archívu, ktorý som robila pre kamarátku a jej prvého syna.

Vzor - dierkovaný

 Dierované vzory sú vhodné pre pletenie jemnými bavlnami s ihlicami vo veľkosti 2 - 3,5. Väčšinou sa používali na pletenie veľkých šatiek, ktoré mali pokrývať hlavu aj veľkú časť tela. Neskôr ich môžeme vidieť aj ako doplnky k slávnostnému oblečeniu, kedy boli pletené z jemných lesklých bavĺn. V mojom detstve sme dierovanými vzormi zvykli skrášliť spodnú časť letného svetríka alebo pulovríka, ktorý sme si obliekali na tričko či blúzku v chladnejších letných dňoch a večeroch.

Pulovrík na 4 - 6 mesiacov

Kolegyňa bude mať bábätko. Teším sa s ňou.

Nuž som plietla pulovrík pre chlapčeka. Objednávala som vlnu na internete a hop, prišla miesto modrej čierna. No čo už. Už nestihnem vymeniť a riešiť zle poslanú bavlnu. Hlavne, že je detská. Musím povedať, že ma dosť udivilo, že sa aj pre deti vyrába tento odtieň. Vidieť, že mám už veľké deti. Preto som robila trochu väčší, pre miminko mi tá čierna prišla nevhodná. 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Opakujeme
prekresli
Vennove diagram...
Girlanda auto
Z desatinného č...
Počítanie do mi...
Štvrtácky diktá...
Nácvičný diktát
Ďalekohľad
Srdcia s mašľou
Pozvánka s motí...
stvorceky-snehu...