Výber článkov pre deti

Dekorujeme jednoduché svietniky

Keď boli deti malé, často sme chodievali po sídlisku na dlhé prechádzky. Aj moje deti ako všetky nachádzali na chodníku a trávniku, po ktorom sme išli, všeličo, čo určite budú doma potrebovať. Museli sme zobrať so sebou. Možno ste aj vy občas niečo po ceste akože stratili, aby ste neniesli domov plné vrecká kamienkov, drievok či skrutiek... Vždy som však niečo domov musela doniesť. Vyložila som na stôl v kuchyni.

Bublifuk

U nás doma v lete ide bublifuk "na dračku". Veľmi sa míňa. Je to výborná zábava. Lenže kto má stále kupovať nový? Tak sme so synom najprv vyspovedali našu starú mamu, ako nám kedysi robila bublifuk a potom sme sa zabrali trochu do čítania v starších učebniciach, čo máme ešte z jej detstva. Nuž a našli sme všeličo zaujímavé.
Mrknite a vyrobte si aj Vy nejaký bublifuk.

Rozprávame o narcise

Narcis je ten krásny žltý kvietok, čo môžeme vidieť na jar v záhradách a parkoch. Ja si ho vždy spájam s jarou a Veľkou nocou. Asi preto, že kvitne od konca februára do polovice mája. 

Pochádza zo Stredomoria. Vo voľnej prírode je rozšírený v južnej Európe. Na Slovensku sa pestuje ako okrasná bylina v záhradách a skleníkoch nielen pre krásne kvety, ale i príjemnú vôňu. Vyrastá z cibule a výšku môže dosiahnúť aj 40 cm. Vždy má len jeden žltý alebo biely kvet. V kvetinárstve už nájdete aj narcis tazetový, ktorý má na stopke viac kvetov a aj stredná časť tzv. pakoruna má iný tvar. Je sýtejšej žltej farby a lupene sú biele. 

Šaty na mašličky

Jednoduchý pletený model šiat dievčenského strihu vhodný pre Lucy Love, pravdaže v modernej zelenej farbe.

Jednoduchá dekorácia alebo držiak

Vyschol nám náš obľúbený citrónovník. Zrazu. Nevieme čo sa stalo, ale jedného dňa bolo po ňom. A tak sme vymysleli toto.

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme prívesok

Máme doma viac druhov menšieho množstva perloviek a vyšívacích bavlniek. Nuž sme sa rozhodli, že urobíme maličkosti, na ktoré ich minieme. Ako prvé sme začali vyrábať drobné srdiečka, ktoré nosíme na kabelke ako doplnok miesto tej chlpatej gule, čo je teraz v móde.

 

Háčkujeme zvončeky

Minulý rok sme robili ružové zvončeky,lebo sme mali stromček zladený do odtieňov ružovej. Tento rok ešte nevieme aký bude stromček, ale máme dosť bielej bavlny a tak sme s dcérou robili biele zvončeky, ktoré dostanú pani učiteľky na Mikuláša ako darček.

Pletieme a háčkujeme šále

Ešte stále je chladno. Nuž míňame priadze a pletieme šále, háčkujeme šatky, ktoré zahrejú krk i hlavu. Zase idú do módy veľké mohérové šále a šatky, ktoré niekedy pripomínajú perelíny alebo vlniaky prastarých mám. Preto aj keď teraz začneme nejaký šál pliesť, je celkom možné, že ho v skutočnosti dokončíme až na jeseň a bude dobrým darčekom pod vianočný stromček. 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

podiel
slovné úlohy
Prvé čiary
lastovička
Šiltovka
silt_barbie
Veľká bábika ob...
Číslo 1
Slabiky a slová
Snežienka
Počítanie
Slovné úlohy