Výber článkov pre deti

Hra na vešanie prádla 2

Jednou z disciplín na súťažiach pri príležitosti MDD na Kačíne (organizovala trampská skupina Tambora) bola aj hra na vešanie prádla. Ponúkame návod.

Rozprávame sa o orechoch

 Pred tromi rokmi na jar sme na školskom dvore okopávali a prerýľovávali pôdu, aby sme si vytvorili políčka na sadenie. A čo sme nenašli?! Vykopali sme orech, vlastne polovicu orecha, z ktorej trčal už vyrastený asi pätnásť centimetrov dlhý výrastok. Orech zrejme preniesla nejaká vrana, ktorých máme na školskom dvore dosť. Vypadol jej do trávy a tam sa ujal. Preniesli sme ho na bezpečnejšie miesto a posadili. Môj obľúbený vlašský orech. Neviem sa dočkať prvých plodov.

Skladáme servítky

 Možno ste počas sviatkov sedeli v reštaurácii a obdivovali krásne upravený stôl. Pekne zladené farby spríjemnia atmosféru. Aj jedlo potom lepšie chutí.

Nám sa tiež páči, keď si sadáme k pekne upravenému stolu. Preto si dnes ukážeme ako si môžeme upraviť a zložiť servítky, ktorými upravíme tanier či príbor pre slávnostnú príležitosť. Možno naše návrhy upotrebíte aj na Valentína.

Lietadlo z Lego Duplo

Prišli sme do herne, aby sme sa trochu zabavili s inými deťmi. My starší sme mali tvorivé dielne. Mladší sa mohli len tak hrať s hračkami, plávať v bazéne s guličkami. Sestra si sadla k legu a stavala všelijaké veci. Aj lietadlo. Sedela a stavala a vždy volala mamu, aby všetko vyfotila. Inak by to nemohla rozobrať a kociek nebolo v škatuli veľa.

Zápich zajo

S menšími školákmi môžete vytvoriť krásnu dekoráciu do kvetináča.

Výber článkov pre domácnosť

Šéfkuchár varí mäsový puding

 

Pred pár dňami sme si so šéfkuchárom Romanom pripravili puding na slano - z vareného miešaného hovädzieho a bravčového mäsa. 

Nie je to práve časovo jednoduchý recept, ale veľmi chutný. Vyskúšajte.

Háčkujeme kabelky

Zase prichádzajú do módy ručne vyrábané kabelky a košíky. U nás na stránke si môžete nájsť viacero modelov ako inšpiráciu pre svoju tvorbu.

 

Háčkujeme darčekové vrecúška

 

Už som pomaly začala chystať menšie väčšie vrecúška, do ktorých zabalím kolegyniam drobnosti a podstrčím im ich na Mikuláša. 

Vy ich však môžete použiť aj pri inej príležitosti. Aj k meninám či narodeninám alebo aj len tak, aby ste niekoho potešili. 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Girlanda s motí...
stvorceky_mesia...
Girlanda s motí...
Mandala
tanier
Rozvrh
pes
palma
rožky
Milan Mlsna
ciselne_rady
Jablko