Výber článkov pre deti

Pomarančový svietnik

Urobte si aj vy svietnik, čo vám prevonia byt. Môžete ho robiť aj spolu s menším dieťaťom.

Osviežovač vzduchu

 

Už dlhšie používam v toalete osviežovače vzduchu. Cez šachtu veľmi prichádzajú pachy cigariet. Tentokrát som si urobila svoj vlastný.  Nič zložité, všetko, čo bežne mám v domácnosti.

Okrem toho môj osviežovač vzduchu má vraj aj antidepresívne účinky. Povedala mi jedna známa, nakoľko používam na odparovanie citrusy a citrusové oleje. Čo nie je v tomto počasí vôbec na škodu.

 

Tvoríme papierové dekorácie

Papierové tvorenie je vždy atraktívne. Tentokrát bude v letnom motíve. Budeme obkresľovať, strihať, lepiť, maľovať, vyfarbovať i laminovať, aby sme mohli naše pekné dekorácie zavesiť a ozdobiť si tak detskú izbu či triedu v letnej škôlke alebo letnom tábore. 

Učíme sa o hrachu

Hrach siaty, po latinsky Pisum sativum, je strukovina z čeľade bôbovité.

V jedálničku je pokladaný za zeleninu, ale botanicky je zaradený medzi ovocie. Rastie v mnohých častiach Zeme. Obvykle na jar a začiatkom leta. V gastronómii sa používa na mnoho účelov - od surového cez sparený, varený, konzervovaný až po mrazený. Hrach patrí k najrozšírenejšiemu druhu strukovín.

Tvoríme novoročného anjela

Vytvoríme si anjela. Nech nás ochraňuje po celý rok.

Vychádzať budeme z vypleteného zvončeka, ktorý zostal ešte spred vianočnej tvorivej dielničky. Z prútiku a drevených korálok urobíme ruky. Pridáme ratanovú guličku a krásne krídla z plochého ratanu. Všetko pospájame tavnou pištoľou, aby sme si trochu uľahčili prácu. Inak by sme mohli všetko pospájať uzlením tenkého veľmi dobre namočeného ratanu. 

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme kabelku

 Už pár rokov pletieme a háčkujeme rohožky, košíčky či podložky pod horúce. Robíme ich z nastrihaných starších tričiek či kúpenej tričkovinovej vlny. Je to fajn relax a zároveň vznikajú užitoční pomocníci do domácnosti či milé darčeky známym.

Ani dnes tomu nie je inak. Nastrihali sme tri rovnaké tričká veľkosti XL na vlnu hrúbky 1 cm. Také firemné, čo sme našli ako zánovné uložené v poličke. Háčkovali sme háčikom č. 9.

Brmbolce

Ako motáme brmbolce? Nepomínate si? Nevadí! Pomôžeme Vám. Okrem dekorácie na čiapke, ich môžete použiť aj ako dekoráciu na kabelku ako ej to teraz moderné alebo vpliesť do uška bežca na zipse, aby sa dal lepšie zachytiť a uzavrieť. Môžeme z nich však aj tvoriť spolu s deťmi. Napríklad z guľatého je krásne kuriatko v škrupinke alebo z brmboľca tvaru zvona ďalším motaním môžeme vytvoriť napríklad bábiku. 

Háčkujeme jarné ozdoby na dvere či stenu

 

Už ste urobili? My áno.

Takú jednoduchú. Pôvodne to mal byť šál pre veľkú bábiku, ale nakoniec naše snaženie skončilo inak. Keďže sa nám to páčilo, pokračovali sme.

Nechajte sa inšpirovať.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Druhácky diktát
Píšeme I
hodiny
Sekretárka
polovičky jablk...
Prestieranie
Algebrogram 2
zabka1
Kohút
Nácvičný diktát
opisujeme tlače...
Žena