Výber článkov pre deti

Tvoríme s predškolákmi

 

Dnes si ukážeme pár námetov na tvorenie s predškolákmi. 

Deti v tomto veku sa už musia vedieť na prácu sústrediť viac ako pätnásť minút. Mali by vedieť vyfarbovať a obkresľovať makety, presnejšie skladať papier. S deťmi v predškolskom veku je potrebné sa tiež venovať strihaniu a presnejšiemu strihaniu papiera a látky. 

Tvoríme pred Vianocami

Dnes budeme pokračovať s námetmi na tvorenie pre deti i dospelých s vianočnou tematikou.

Tvoríme z plastových fliaš 2

Milovaná pani učiteľka v dcérinej škôlke vymyslela, že budú tvoriť moderné umenie z odpadového materiálu. Podonášali sme kadejaké haraburdie a oni tvorili. Lepili, scvakávali, šnurovali a tí šikovnejší dostali do ruky aj tavnú pištoľ. Výsledky boli nad mieru úžasné. 

Skladáme z papiera

alebo postavme si parník
Zase sme mali doma plnú schránku reklamných plagátov a novín. Prečítali sme ich. V blízkej zberni už papier nevykupujú. Čo s nimi? Spomenula som si na skladanie novín do rôznych tvarov. Skúsili sme. Bola to výborná zábava.

Guľovačka

Hra na rozptýlenie menších detí vhodná aj na hranie sa v detskej izbe. Zároveň trénujete s dieťaťom prácu s rukou - motoriku.

Výber článkov pre domácnosť

Jarné radosti z prírody

Jar je konečne tu. Príroda sa začína prebúdzať, kvitnú prvé kvety, kríky, stromy začínajú mať malé výhonky a všade okolo nás je zelená farba. Jar symbolizuje začiatok – zrod niečoho nového. Okrem iného sa k tomuto ročnému obdobiu pripisujú orgány pečeň a žlčník, zelená farba a kyslá chuť.

Všetko rastie, klíči, vychádza, čo zodpovedá aj našej prirodzenej túžbe ísť von a viac sa hýbať. Po odpočinkovej zimnej fáze ktorú máme my aj zem za sebou je čas prebudiť sa v harmónii s prírodou a uviesť naše telo do chodu aj pomocou potravín.

Šéfkuchár Roman robí hovädzí šalát

Aj včera sme so šéfkuchárom Romanom pripravovali studené misy. Dobošku na slano, plnené papriky či paradajky, vajíčka plnené lososom... V tejto verzii hral hlavnú roku mierne pikantný hovädzí šalát.

Háčkujeme zvončeky

Minulý rok sme robili ružové zvončeky,lebo sme mali stromček zladený do odtieňov ružovej. Tento rok ešte nevieme aký bude stromček, ale máme dosť bielej bavlny a tak sme s dcérou robili biele zvončeky, ktoré dostanú pani učiteľky na Mikuláša ako darček.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

lekvár
Darček
Mandala
Kuriatka
teplomer
Žiarovky
zavarany_hrach
pocitaniedo9
Počítanie
Siedmacke výraz...
porovnanie_mys
výpočet hodnoty