Výber článkov pre deti

Pletieme z gumičiek

Po niekoľkých mesiacoch sme sa vrátili zase k pleteniu z gumičiek. Minulé leto nás to veľmi chytilo. Už sme sa snažili upliesť aj zložitejšie veci. Na tvorivých dielničkách s menšími deťmi dievčatami sme sa však vrátili k začiatkom a učilisme sa upliesť náramok a náušnice.

Vyrábame prianie


Dnes si vyrobíme prianie k narodeninám či meninám alebo možno aj inému sviatku, možno poďakovanie. Také ako sme kedysi robievali a v obálke posielali my staršie generácie. Krásne ručne vyrobené vložené v obálke ak priložíte ku kytici či bomboniére, bude výborným doplnkom. Môžete ho aj poslať klasickou poštou. Urobíte radosť.

Asi som z veľmi starej generácie, ale keď dostanem poštou ručne napísané prianie, zdá sa mi to krajšie, osobnejšie... Skúste to aj Vy s vašimi deťmi. Pošlite starej mame či pani učiteľke takto urobenú pohľadnicu, možno aj osamelej susedke či susedovi.

Hry pre deti vo veku 0-3 roky, 1.časť

Hod plným balónom
Čo precvičujeme: odhad vzdialenosti

Indiánsky terč

Hra vhodná do domáceho aj vonkajšieho prostredia. Príde vhod pri menších aj väčších deťoch, dokonca aj dospelí sa chvíľu zabavia.

Lucia

O chvíľu nám začnú tzv. strýdžie dni. Jedným z nich je aj Lucia. Hoci je ešte ďaleko, doma sme chystali celý tento víkend tvorivé aktivity na dielničky na konci novembra a jedným dielkom je aj naša Lucia na dverách do bytu.

Výber článkov pre domácnosť

Pletieme a háčkujeme šále

Ešte stále je chladno. Nuž míňame priadze a pletieme šále, háčkujeme šatky, ktoré zahrejú krk i hlavu. Zase idú do módy veľké mohérové šále a šatky, ktoré niekedy pripomínajú perelíny alebo vlniaky prastarých mám. Preto aj keď teraz začneme nejaký šál pliesť, je celkom možné, že ho v skutočnosti dokončíme až na jeseň a bude dobrým darčekom pod vianočný stromček. 

Šéfkuchár varí paštétu

 

Pred nejakým časom sme s pánom kuchárom Romanom varili pečeňovú paštétu. Robili sme takú luxusnejšiu formu. Dnes vám ponúkame menej náročnú verziu. 

Hoci my sme použili jelenie pečienku, môžete použiť hovädziu.

Šéfkuchár varí jelení guláš

Dnes varíme so šéfkuchárom Romanom starý dobrý a veľmi jednoduchý Jelení guláš.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Deviatacke výra...
Podložka štvorč...
ružička
Pravopis
Ignás Šimeček
Jarný list
pracovny_list_v...
lev
Rozkladáme na s...
farby
Píšeme M
Násobenie pod s...