Výber článkov pre deti

Vianočná guľa

Tentokrát vám ponúkame dekoráciu - vianočnú guľu - na zjedenie. Naozaj, je to krásna dekorácia na otvorené priestranstvo či do výkladu obchodu.

Sviečka ako darček

Blíži sa sviatok starej mamy alebo pani učiteľky?

Tvoríme s najmenšími 7

Najnovšiu sériu "Tvoríme s najmenšími" budeme venovať tvoreniu s asi štvorročnými deťmi a ich rodičom.

Štvorročné dieťa už chodí do škôlky a z nej má aj návyky na tvorenie a aktivity, ktoré nie sú len hraním sa s hračkami a čo sme im kúpili v obchode. Štvorročné dieťa si vyžaduje už pozornosť aj na tvorenie vlastného "umenia". Zvyčajne mu už nestačí celý deň len vymýšľanie hier s bábikami a autíčkami.

Pletieme z pedigu po dlhom čase

Korona-nekorona. Musela som von. Vyložila som stoličku, na stoličku položila vankúš, aby mi nebola zima. Lavór s vodou. Nastrihala prútiky, namočila do studenej vody. Ani sa nezdalo, ale predsa bolo chladno. Voda sa neohrievala a tak prútiky pomaly vlhli. Pripravila som si a začala pliesť. Pôvodne som mala na mysli iné. Veď ide Veľká noc. No predsa som sa pokúsila vyskúšať konečne upliesť obal na papierové servítky.

Ľudia čo išli okolo sa pýtali, čo robím. Nepriblížili sa veľmi, aby dodržali karanténnu vzdialenosť. Išiel však okolo aj otecko s dievčatko, čo učím informatiku. Priniesli si stoličky a vedro s vodou. Položili dva metre odo mňa. Nastrihala som im prútiky a na diaľku som im vysvetľovala čo a ako. Asi sme rovnaká krvná skupina, lebo krásne uplietli. Potom mi hodili košík a ja som im urobila uzávierku. Hneď sa mi zlepšila nálada. 

Pletenie mi vonku išlo akosi rýchlejšie, omŕzali prsty, nuž som sa ponáhľala. 

Námety na pracovné vyučovanie

Dnes budeme tvoriť zimne.

Niektoré námety určite poznáte. Možno ste sa ich len báli robiť s menšími deťmi. Možno ste si len nevedeli predstaviť, ako rozdeliť tvorenie na niekoľko vyučovacích hodín. Možno len ako rozdeliť úlohy medzi žiakov. Neváhajte, určite to začnite skúšať. 

 

Výber článkov pre domácnosť

Jarné radosti z prírody

Jar je konečne tu. Príroda sa začína prebúdzať, kvitnú prvé kvety, kríky, stromy začínajú mať malé výhonky a všade okolo nás je zelená farba. Jar symbolizuje začiatok – zrod niečoho nového. Okrem iného sa k tomuto ročnému obdobiu pripisujú orgány pečeň a žlčník, zelená farba a kyslá chuť.

Všetko rastie, klíči, vychádza, čo zodpovedá aj našej prirodzenej túžbe ísť von a viac sa hýbať. Po odpočinkovej zimnej fáze ktorú máme my aj zem za sebou je čas prebudiť sa v harmónii s prírodou a uviesť naše telo do chodu aj pomocou potravín.

Pletieme a háčkujeme rohožky

Už je to zase tu. Zase ma chytila nálada na koberčeky, rohožky či iné z nastrihaných tričiek. 

Ak ste takéto tvorenie ešte nerobili, rozhodne skúste. Výrobky nemajú chybu. Majú v sebe takú zvláštnu nostalgiu.

Zuby

Čo je to? Nuž to, bez čoho by sme boli hladní alebo aspoň nemohli zahryznúť do výborného rezňa či neochutnali dobre upečenú chlebovú kôrku. Ako sa starať o svoje zuby?

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

sl_ulohy5
velkonocne_vajc...
Deň matiek
útvary
Píšeme S
Mesiac
uhorky
Veľkonočná slie...
Rovnobežky ako ...
Mandala so svie...
čítame hodiny
Valentínsky poz...