Výber článkov pre deti

Ružový klobúk

Ponúkame vám návod na uháčkovanie jednoduchého klobúka pre Monsterku.

Netradičný vianočný veniec

Urobili sme si jednoduchý veniec na ozdobu vchodových dverí. Konečne nám jeden na dverách vydržal a nedostal nohy po pár dňoch.

Vyraďovala som dcére veci, ktoré nenosí, aby sme ich odniesli do HUMANY. Medzi nimi bol aj taký strakatý šál. Neviem ani od koho a kedy ho dostala. Nikdy ho nemala oblečený. A tak som ho vyradila.

Nešiel však kam bol určený, lebo sa nám nezmestil už do balíka. Dcéra to zobrala ako znamenie, že si ho máme nechať. A aj nechali. Urobili sme z neho ozdobu.

Tričko pre Kena

Od leta som na bábiky nešila. Mám starú Ladu, ktorá už oslávila svoje 38. narodeniny a začína trochu strácať dych. Ale, aby som sa nevyhovárala len na stroj. Strihy na bábiky si robím už dlho s tým nie je problém. Nikdy sa mi však nedarilo tak pekne vypracovať šaty ani nohavice ako by som chcela.
Za to, že som sa včera odhodlala pre ušitie trička pre Kena ďakujem Erike z www.erica.cz. Vždy som obdivovala jej výtvory.
Až teraz na začiatku roka ukázala taký malý postup ako ona šije šaty pre barbie. A zrazu, akoby šibnutím zázračného prútika, mi došlo ako postupovať.
Tak som znova skúsila. A teraz sa už môžem pokojne vyhovoriť na starý stroj. Lebo naozaj nie je schopný prešiť tričkovinu a podobné novodobé materiály. Veľa musím šiť ručne.

Darček na deň otcov

Sadenie alebo aranžovanie pohárov sa v našej domácnosti ujalo a tak sme zase jeden vymysleli...

Vyrábame kvety

Dnes sa budeme hrať s papierom, utierkami, lepidlom a nožnicami. Občas pridáme drôtik alebo drevenú paličku a možno aj iné. Budeme vyrábať kvety, ktoré ako kytičku či samostatne môžete pridať ku darčeku ako dekoráciu alebo len tak pripichnúť ku kvetu do kvetináča, ktorý práve nekvitne. Podľa Vašej fantázie.

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme trojrohé šatky

Pred nejakým časom sme uviedli na našej stránke návody na háčkovanie trojrohých šatiek http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/pletieme-a-hackujeme/1005-hackujeme-trojrohe-satky Dnes budeme v týchto návodoch pokračovať. Ukážeme si ako vyzerá rovnaký vzor z minula, ale háčkovaný väčším háčikom. Ukážeme si však a nový, vhodný na šatku na kabát či zimné zababušenie.

Chlapský guláš

Vyberáme pre Vás z archívu ďalší recept šéfkuchára Romana.

Tento rok sa totiž chystáme na hodoch s mojimi študentami variť súťažne guláš. Prezeráme recepty či nájdeme niečo naozaj zaujímavé, čo by porotu úplne položilo. Nech vyhráme. To bude reklama škole, nie?!

Šéfkuchár pečie kačacinku

Dnes si so šéfkuchárom Romanom pospomíname na prípravu kačacinky z minuloročných kačacích hodov. Pripravíme si kačaciu pečienku, kačací vývar, potom si urobíme šťúchané zemiaky a nakoniec si kačku upečieme na čučoriedkovom lekváre.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Klbká
hríbiky
Zajačikovia
Omaľovávanka an...
Geometrické zna...
Zlaté Moravce
Tvár muža
Girlanda rytier
visacka1
znázornenie zlo...
snehuliaci
Farbička