Výber článkov pre deti

Brošňa

Boli sme na zámku Schoss Hof s mojimi deviatakmi na exkurzii. Nuž najprv sme mali viac ako hodinu krásnu exkurziu po zámku, potom tvorivé dielne, prechádzky po záhrade, hranie sa s kozičkami...
Zažili sme nádherný deň a na tvorivých dielničkách sme vyrábali rôzne ozdoby. Tu je návod na výrobu jednoduchej brošne.

Sviečka s jarným motívom

Ponúkame vám návod ako si upraviť sviečku na stole či parapete teraz v jarnom období.

Hráme sa s papierovými bábikami

Keď bol syn ešte na prvom stupni, učili sa na angličtine názvy oblečení, časti tela a farby. Mali si urobiť nejaký projekt. Vymysleli sme. Z kartónu sme vystrihli väčšiu postavu a na ňu sme potom vymysleli oblečenie, ktoré sme rôzne zafarbili alebo oblepili látkou. Dokonca sme aj uplietli pulóvre, aby mala postava aj niečo reálnejšie.

Skladáme z papiera

Skladanie z papiera či Skladačky z papiera bola pôvodná verzia sekcie tvorenie pre deti a s deťmi na našej stránke. Boli to jednoduché pracovné listy, ktoré napovedali rodičom a vychovávateľom čo a ako s deťmi môžeme vytvoriť. Je to tak povediac najstaršia časť dobre-napady.sk. Dnes si túto časť nášho webu pripomenieme.

Skladačky z papiera pôvodne vznikli ako námety na skladanie jednoduchých modelov - loďka, lietadielko, stíhačka a podobne. Keď som zistila, že deti v škole nevedia poskladať ani len lodičku ani parník. Neskôr sme sem pridali aj námety na blahoželacie pohľadnice a obálky či niečo ako papierový patchwork...

Záložka do knihy

Dcéra so mnou v poslednom čase vymýšľa úplne všetko. A dnes tiež. Chcela zobrať so mnou do električky na cestu knižku na čítanie. Len záložku čo sme predtým robili niekde zapatrošila a tak si v rýchlosti urobila novú. Proste mi zobrala od šijacieho stroja klobúkovú gumu. Odmerala okolo polovice knižky, odstrihla a zviazala. Urobila si svoju vlastnú. Super nápad.

Možno by bola širšia gumička vhodnejšia. Skúste aj Vy.

Výber článkov pre domácnosť

Šéfkuchár pripravuje raňajky

 

Dnes so šéfkuchárom Romanom pripravujeme raňajky pri slávnostnejšej príležitosti. Teda na čas kedy si môžete raňajky vychutnať. 

Nafotili sme pre vás prípravu nátierky zo sliepky.

 

Pletieme ponožky

 

Na začiatku jesene sme uviedli niekoľko článkov ako upliesť alebo uháčkovať papuče. Teraz vám ponúkame návod ako upliesť teplú zimnú ponožku pomocou dvoch ihlíc.

Obháčkovávame konzervy

Trošku sme teraz cez prázdniny začali upratovať. Vonku vyzeralo teplejšie a tak sme vyložili, poutierali a začali ukladať späť. Popritom pozerali čo sme odkladali, či to naozaj ešte niekedy budeme potrebovať alebo vyhodíme. Našli sme aj pár pekných konzerv, ktoré som odkladala minulé leto, že budeme s deťmi v škole pred Vianocami robiť svietniky

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

listy
Rovinné útvary
os5
Slabiky a slová
Vlajka Monaka
Glóbus
Piatacky diktát
Ovocie 2
srdiečka
Veľkonočný zaja...
Vybrané slová
Krížovka Alexan...