Výber článkov pre deti

Zimné tvorenie

 Dnes budeme tvoriť hlavne z papiera, používať nožnice a lepidlo. Tvorenie odporúčame s prvákmi a druhákmi na výtvarnej výchove či v školskom klube. 

 

Lepíme farebné papiere

 Tvorenie z papiera je asi najjednoduchšou hrou s deťmi. Strihanie a lepenie farebných papierov podľa svojho vkusu môže vytvoriť krásnu mozaiku.

Dnes si predstavíme našu už staršiu tvorbu, kedy sme ešte radi doma robili rôzne obrazy do sklenených rámov a vešali ich na chodbe na stenu. Najprv strom, na ktorom si ukážeme techniku lepenia papiera a prácu mladšieho školáka. Ako druhé budeme touto technikou lepiť veľkonočné vajíčko už so staršími školákmi možno aj dospelými.

Mozaika 3

Ponúkame vám tip na jednu zo starších typov hračiek, ktorou si predškolák môže rozvíjať svoju fantáziu, predstavivosť i jemnú motoriku.

Benzínová pumpa

Dcéra sa včera celý večer hrala s autíčkami na dlážke v kuchyni. Mala proste deň, kedy chcela byť ešte malé dieťa. Stále som ju posielala do detskej, lebo sa mi motala pod nohami. A pri zaváraní to vôbec nepomáhalo. Nuž, ale ona mala výhovorku. Autá nemajú toľko benzínu, aby tam odišli. Odniesla som autá do detskej. Presťahovala sa, ale o chvíľu už bola zase v kuchyni. Veľmi ma zaujímalo ako sa autá dostali do kuchyne, veď nemali toľko benzínu. A čo ona na to?

Vianočné strieborné ozdoby

Dostala som pár bonboniér, v ktorých boli na spodku také striebornou fóliou potiahnuté tvrdé papiere. Odkladali sme ich. My odkladáme všetko. A teraz sme ich použili.

Výber článkov pre domácnosť

Háčkujeme šálik

 

Dnes budeme háčkovať šálik. Možno však aj ozdobný pás na slávnostne prestretý stôl. Komu sa ako páči.

Použijeme zánovnú Snehurku alebo jej podobnú stálofarebnú bavlnu. Háčkujeme háčkom č. 2,5. Tento pás háčkujeme z dlhšej strany, čo je také nezvyčajné. Lepšie je pás háčkovať z kratšej strany. Lepšie sa dá potom nadstaviť jeho dĺžka. 

Háčkujeme so Simonou

Dnes budeme háčkovať malých Santa Clausov - ozdoby na stromček či na stenu alebo dvere. Jednoduché háčkovanie, ktoré zvládnu aj ruky začiatočníkov či žiaci na druhom stupni základných škôl. Odporúčame skúsiť robiť v škole na technike.

Návod pre Vás pripravila Simona zo spoločnosti SIMBAG - vyrobené s láskou.  

Pletieme podložku pod hrnce

Mám teraz doma nastrihaných viacero tričiek. Háčkujeme košíky a tašky.

Prebrala som klbká, našla tie nastrihané na šírku 1 cm. Pripravila som si ihlice č. 6 a háčik č. 8. A pustila sa do toho. Vznikla krásna praktická podložka. po zašpinení sa dá veľmi pekne vyprať a použiť znova.

Hľadať

Odkazovač

silbod

Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.

04/04/2024 - 05:40 1
Helena

Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.

02/04/2024 - 13:32
silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52 1
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2

Zrušiť

Partneri

Výber z galérie

Spájačka ryba
Druhácky diktát
Obálka s motívo...
Kuchárik
Píšeme o
Jarný list
Kosouhlá sieť
Jesenný strom
Prienikové úloh...
Nálepky s motív...
plážové hry
rysovanie rovno...